Sivut

tiistai 2. marraskuuta 2010

Kasvismoussaka

8 keskikokoista perunaa
3 sipulia
3 punaista paprikaa
500 g tomaattimurskaa
1 rkl kuivattua oreganoa
2 kasvisliemikuutiota
2 rkl makeaa soijaa(Ketjap manis)
e4 dl vettä
100 g sulatejuustoa(Koskenlaskija)
5 rkl maizenaa tai ohrakasta
1 dl juustoraastetta
2 rkl öljyä

Kuori ja viipaloi perunat. Laita ne leivinpaperin päälle uunipellille.
Esikypsennä perunoita 200 asteessa n. 15 min. Kun teet näin niin
uuniruuasta ei tule vetistä. Tämä neuvo pätee muihinkin perunaruokiin
kuten esim. valkosipuliperunoihin.

Valmista tomaattikastike:
Kuori ja pilko sipulit.Halkaise paprikat,poista siemenkodat,huuhtele
ja pilko paprikat kuutioiksi.Kypsennä sipulit ja paprika öljyssä.
Lisää tomaattimurska, yksi kasvisliemikuutio sekä oregano ja soija.
Ota perunat uunipelliltä ja laita voideltuun vuokaan.
Kaada tomaattikastike perunoiden päälle ja laita vuoka uuniin.
Anna kypsyä n. 20 min.

Valmista juustokastike:

Kuumenna 4 dl vettä kiehuvaksi ja lisää sulatejuusto ja kasvisliemi-
kuutio. Kun ainekset ovat sulaneet niin lisää suurus,eli sekoita
ohrakas tai maizena puoleen desilitraan vettä ja lisää kastikkeen
sekaan koko ajan hyvin sekoittaen. Anna kastikkeen kiehahtaa.
Kaada kastike uunivuokaan tomaattikastikkeen ja perunoiden päälle.
Ripottele juustoraaste pinnalle ja laita paistos vielä uuniin 20 min.
Kun otat ruuan pois uunista niin anna ruuan vetäytyä vielä tovi.

Toivottavasti maistuu:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti