Sivut

tiistai 19. lokakuuta 2010

Täytetyt letut

Lettutaikina:
2 1/2 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
1 kananmuna
2 dl piimää
1 dl vettä
1/4 tl suolaa
2 rkl sulatettua voita tai margariinia
Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.
Anna taikinan tekeytyä muutama tunti niin
lettuja on helpompi paistaa.

Valmista täyte ennen lettujen paistoa:
1 sipuli
1 iso porkkana
pala palsternakkaa
2 dl  kermaa
1/4 tl muskottipähkinää
1 kasvisliemikuutio
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Kuori kaikki juurekset. Raasta  porkkana ja palsternakka
karkealla terällä.Pilko sipuli suikaleiksi. Kuumenna  öljy
kattilassa tai pannulla. Lisää sipuli,raasteet ja kasvisliemikuutio.
Kypsennä ja lisää kermasta ja jauhoista tehty suurus ja anna kiehua
5 minuuttia. Täyte ei saa olla löysää, jos se jää löysäksi niin tee
tee suurusta lisää laittamalla pieneen vesimäärään jauhoja.
Lisää muskottipähkinä.


Paista letut ja täytä. Tarjoa kuumana. Jos tarjoat ne myöhemmin
niin laita letturullat uunivuokaan.Voit laittaa ylijääneen täytteen lettujen
päälle ja lisätä vielä juustoraastetta.
Uuni 225 asteeseen ja letut n. 10 min uuniin.
Täyttävää ja maukasta  syötävää raikkaan salatin kaveriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti