Sivut

maanantai 6. syyskuuta 2010

Hunajamarinoidut porkkanat

6 kpl keskikokoisia porkkanoita
Kuori,pese ja leikkaa ne viistoon 1/2 cm:n
paksuisiksi viipaleiksi.(laita keitinveteen hieman suolaa)
Keitä viipaleet puolikypsiksi.
Valmista marinaadi ennen porkkanoiden keittämistä:
2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 dl juoksevaa hunajaa
1 dl hunaja-omenaviinietikkaa

Sekoita marinaadin ainekset.
Kun porkkanat ovat puolikypsiä
kaada keitinvesi pois. Laita porkkanat
kannelliseen astiaan.
Kaada marinaadi kuumien porkkanaiden päälle
ja laita astia jääkaappiin.
Anna porkkanoiden marinoitua yön yli.
Sekoita marinaadi lientä ja porkkanoita
varovasti muutaman kerran,
jotta marinaadi imeytyisi tasaisesti.
Sopii hyvin lämpimien ruokien lisukkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti