Sivut

torstai 9. syyskuuta 2010

Mallamistelin makoisat pinaattiletut

1 l vettä
100 g perunamuusijauhoa
300g pakastepinaattia
100g pakastesipulia
2 kasvisliemikuutiota
3 kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa tai soijakermaa
Paistamiseen voita, margariinia tai öljyä

Keitä vesi kiehumispisteeseen teräskattilassa.
Lisää pinaatti, sipuli ja kasvisliemi.
Keitä n. 10 min soseuta, jos et halua, että taikinassa on
sipulinpalasia. Lisää muusijauho hyvin sekoittaen.
Ei tarvitse keittää.
Anna liemen jäähtyä hyvin ja lisää sen jälkeen kananmunat,
kerma ja vehnäjauho hyvin sekoittaen.
Valmista taikina mieluummin edellisenä päivänä, mutta
jos et malta niin annan kuitenkin vetäytyä muutama tunti.
Jos taikina tuntuu liian ohuelta niin lisää vehnäjauhoja.
Paista letut molemmilta puolilta rapean ruskeiksi.
Taikinasta tulee melkoinen kasa, joten pakasta loput,
jos niitä jää. Pakastaminen jostain syystä parantaa
makua. Tarjoile puolukkahillon kanssa.
Vaiva kannattaa nähdä, sen verran hyviä ne ovat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti