Sivut

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Kikherne-aprikoosisalaatti

4dl kypsiä kikherneitä
2-3 valkosipulin kynttä
1 sipuli
200 g kuivattuja aprikooseja
1/2 dl esim. oliiviöljyä
Yrtteja makusi mukaan
esim. Timjami  käy hyvin

Papuja kannattaa valmistaa isompi erä
kerralla ja pakastaa loput niin seuraavan
kerran pääsee helpommalla.

Liota huuhdeltuja kuivia papuja
yön yli kylmässä vedessä, kuitenkin
vähintään 8 tuntia.
Laita vettä runsaasti,sillä pavut
turpoavat melkoisesti.
Keitä liotettuja papuja vähintään
tunti suolalla maustetussa vedessä.
Laitan joskus keitinveteen kasvislientä
niin papuihin saa lisää makua.
Laita aprikoosit likoamaan ohjeen mukaan.
Kun pavut kiehuvat samalla voit
valmistaa salaatin muut osat.
Kuori ja suikaloi sipuli ja valkosipulit.
Leikkaa aprikoosit suikaleiksi..
Laita pannulle ensin kypsymään sipulit.
Kun sipulit ovat pehmenneet niin  lisää
kypsät pavut ja aprikoosit.
Mausta yrteillä ja tarkista suola.
Salaatti kannattaa tarjota lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti